Lights, camera, action.

3.2

Filmproduktion handlar om att berätta historier och ge idéer till liv genom rörliga bilder. Det handlar om att fånga kärnan i ett budskap och kommunicera det på ett sätt som både är gripande och vackert. En canvas för kreativitet, där den enda begränsningen är fantasin.

Allt börjar med en idé
Vi på Holy Moly kan tar hand om hela filmproduktionen – från idé till färdig film. En filmproduktion har många delmoment och vi bemästrar hela processen.

Tidseffektiv produktion
Vi säkerställer att ditt budskap når marknaden snabbt genom våra effektiva och anpassningsbara produktionsprocesser.

Spridning
Vad är en fantastisk film om ingen ser den? Vi kan även hjälpa till med att sprida ditt budskap till rätt målgrupp.

Roll camera

Vi på Holy Moly har lång erfarenhet av att producera filmer av alla möjliga slag – reklamfilmer, utbildningsfilmer, interna informationsfilmer osv. Dessa projekt innefattar många delmoment och är oftast en mer krävande och komplexa. Större projekt kräver större team och då handplockar vi de kreatörer i vårt nätverk som vi tror passar projektet i fråga bäst.

Varje film och video behöver en story. Vi arbetar tillsammans med kunden för att utveckla en story, ett koncept och skriva ett manus för filmen.

Vi skapar sedan ett storyboard som visar hur filmen kommer att se ut scen för scen. Detta är en viktig del av processen eftersom det hjälper oss och kunden att visualisera filmen i förväg och göra eventuella justeringar innan vi börjar spela in.

När storyboardet är godkänt, är det dags att genomföra inspelningen. Vi använder oss av professionell utrustning och tar hand om alla aspekter av inspelningen, inklusive casting av skådespelare och val av inspelningsplatser.

När inspelningen är klar, går vi vidare till klippning och postproduktion. Detta innefattar att redigera filmen, lägga till musik och ljud, färgkorrigering och andra justeringar som behövs för att se till att filmen ser så bra ut som möjligt.

Efter postproduktionen renderar vi den i lämpligt format och levererar den till kunden. Vi är mycket noggranna med att se till att filmen är i rätt format för att passa de olika plattformar och enheter som filmen ska visas i.

Vi hanterar också projektledningen för varje filmprojekt, vilket innefattar att planera, hålla kunden uppdaterad om hur arbetet fortskrider och säkerställa att projektet uppfyller alla tidsramar och budgetar.

✍️ Planering
Innan den faktiska inspelningen behöver vi bestämma målet med filmproduktionen och skapa en plan för att uppnå det. Detta inkluderar att definiera målgruppen, bestämma budskap som ska förmedlas och välja en lämplig produktionsbudget.

📃 Manus och storyboard
Att skriva ett manus och skapa en storyboard för att visualisera hur filmen kommer att se ut är en viktig aspekt. Detta inkluderar att definiera karaktärer, platser, scener och dialoger m.m.

📑 Schemaläggning och förberedelser
Här handlar det om att förbereda sig inför produktionen genom att hitta skådespelare, scouta inspelningsplatser och planera inspelningsdagar m.m.

🎬 Produktion
Nu börjar det roliga. Allt ska sitta och följa planeringen. Kamerorna, ljud- och ljusutrustningen, platserna och scenerna och massa annat ska riggas. När allt är redo är det dags för skådespelarna att briljera.

🎞️ Postproduktion
Videoredigering, ljudmixning och färgkorrigering sker i den här fasen. Det är här all magi verkligen tar sin plats. Det är här är alla pusselbitar samlas för att skapa en sammanhängande och gripande historia.

🍿 Färdigställande och distribution
När postproduktionen är klar är det dags att färdigställa filmen och distribuera den så att den når ut till rätt målgrupp. Detta inkluderar att exportera filmen i rätt format och planera marknadsföringen m.m.

Relaterade kundcase

Relaterade tjänster

Vill du jobba med oss?

Boka en 30-minuters konsultation och ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att växa och se bra ut. Du kan också ringa +46 (0)8 97 28 88 eller skicka ett mail till hello@holymoly.se

Boka möte