Förpackningsdesign

1.6

Förpackningsdesign är en viktig del av varje produktlansering, oavsett om det gäller livsmedel, elektronik eller kosmetika. En effektiv förpackningsdesign kan hjälpa till att öka produktens synlighet och attraktionskraft i butiken och göra den mer lättillgänglig för kunderna. Det kan också hjälpa till att skapa en starkare varumärkesidentitet och differentiera produkten från konkurrenterna.

Syns den inte finns den inte

En bra förpackningsdesign bör ta hänsyn till flera faktorer, såsom produkten i sig, dess målgrupp, konkurrenterna på marknaden och företagets varumärkesidentitet. Det är viktigt att skapa en förpackning som är både funktionell och attraktiv samtidigt som den speglar produkten på ett tydligt och konsekvent sätt. Utmaningen ligger också i att ta fram en design som är kostnadseffektiv. Här bör man tänka på produktionskostnad, frakt, om förpackningen kräver manuellt arbete så bör man även ha det i åtanke när man designar.

Relaterade kundcase

Relaterade tjänster

Vill du jobba med oss?

Boka en 30-minuters konsultation och ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att växa och se bra ut. Du kan också ringa +46 (0)8 97 28 88 eller skicka ett mail till hello@holymoly.se

Boka möte